Historie

headerimageheaderimageheaderimageheaderimage
Waar het allemaal begon
Zo hard kan het gaan. Het lijkt nog maar zo kort geleden dat in een nederige garagebox aan de Beverwijkse Graaf Florislaan de grondslag werd gelegd voor ons bedrijf. Daar begon Jan Niesten, een van de tien zoons van de Beverwijkse melk- en kaashandelaar Henk Niesten, in 1970 automobielbedrijf Jan Niesten.

Kaas en auto’s
Zijn grootste zorg was een gebrek aan vloeroppervlak. Van die nood maakte hij een deugd door zijn aanbod uit te stallen op een vertrouwde zichtlocatie, voor de deur van vaders kaaswinkel ‘De Kaasfavoriet’ aan de Hendrik Mandeweg. Plezierige bijkomstigheid was dat Niesten senior daar tussen de bestellingen door graag en bekwaam reclame maakte voor de handel van zijn zoon.

Rekord Coupé
Die kon al snel heel goed op eigen benen staan. Voor een 21-jarige starter had Jan Niesten al een solide cv opgebouwd als automonteur bij onder meer een Opel- en VW-dealer. Aanvankelijk verkocht hij beide merken, maar zijn hart lag bij de Kadetts en de Rekords, misschien ook wel omdat vader Henk eind jaren zestig – hoezo tien zoons? - een Rekord Coupé had aangeschaft.

De Schans Beverwijk
Toen Jan Niesten in 1972 verkaste naar de Schans in Beverwijk werd hij definitief Opel-specialist. Hij koos voor een nuchter bedrijf aan huis waar de schuur als garage diende, de onderhandelingen plaatsvonden aan de eettafel en echtgenote Gerda de collectie poetste. Zijn vakmanschap en inzet voor z’n klanten, ook ver buiten kantooruren, bleven niet onopgemerkt. Door de gestage groei van zijn bedrijf en zijn gezin werd de thuishaven al snel te klein.

Het Aambeeld Heemskerk
In 1979 verhuisde de firma, inmiddels Autobedrijf Jan Niesten, naar een nieuw bedrijfspand aan het Aambeeld  in Heemskerk. Ook daar liepen de zaken zo voorspoedig dat de baas zichzelf nog één keer naar de kroon stak.  Met de oplevering van onze huidige vestiging aan de Ambachtsring kon in 1992 de destijds grootste  autoshowroom boven het Noordzeekanaal worden geopend.

Nieuwe generatie
Zo zijn we groot geworden. Maar met behoud van de menselijke maat. Wat bleef was de no nonsense-service die behalve de klanten ook de branche-professionals niet ontging: in 1997 werd Autobedrijf Jan Niesten aangewezen als een van de vijf beste Bovag-bedrijven in Nederland. De rest is geschiedenis - en toekomst. Want inmiddels vormt met de zoons Herman, Bart en John, dochter Marieke en neef Sander een volgende generatie Niestens plus aanhang het gezicht van het bedrijf.

Delen:
CONTACT
Ambachtsring 2 | 1969 NH Heemskerk
T. 0251 - 244 395
E. info@janniesten.nl
OPENINGSTIJDEN WERKPLAATS
Maandag t/m vrijdag:   08.00 - 17.00 u

 

OPENINGSTIJDEN SHOWROOM

Maandag t/m vrijdag:   09.00 - 18.00 u
Zaterdag:   10.00 - 17.00 u